10 dagen Eolische eilanden

Langs slapende en wakkere vulkanen.

 • Dag 1

  Vlucht naar Catania. Na het ophalen van de bagage, vinden we onmiddellijk onze autocar en beginnen we een zeer mooie rit langs de gevarieerde oostelijke en noordelijke kust van Sicilië. We genieten van de zichten op de Etna, Taormina en de glinsterende Straat van Messina tot we in het typische Milazzo toekomen. Te Milazzo nemen we de boot naar Lipari, ons verblijfsoord. We genieten van een eerste zalige en zeer pittoreske wandeling richting hotel. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

 • Dag 2

  Ontbijt. Lekker uitslapen en relax ontbijt genietend van hoteltuin en terras. In de late voormiddag starten we ons verkennend bezoek van Lipari. We bezoeken al wandelend de citadel van Lipari met zeer veel pittoreske hoekjes en prachtige belvedère-punten richting vulkanen en zeeinhammen. Het allegaartje van inschepingen, boten, zeilboten, mega-jachtboten, visserssloepjes spreekt tot de verbeelding. Het zicht vanaf het openluchttheater op het haventje van Marina Corta is uniek. Vrij middagmaal. In de late namiddag maken we een zeer mooie rondrit op het eiland Lipari met meerdere stops waarbij we de benen hier en daar strekken aan zee of op hooggelegen uitkijkpunten richting andere eilanden zoals Stromboli. Avondmaal ineen uniek gastronomisch restaurant. Overnachting in ons hotel.

 • Dag 3

  Ontbijt. We wandelen rustig naar het pittoreske haventje van Marina Corta waar we de excursieboot nemen naar Vulcano, gelegen op een boogscheut van Lipari. Het is een prototype van wat een vulkaan is, zoals de naam het zelf zegt. De kleuren van Vulcano zijn geel van de zwavel, zwart van de assen, groen door de vruchtbaarheid en verder alle kleuren van de regenboog door de weelderige plantengroei alom. Zeer exotisch. We bezoeken vanop zee de meest ongelooflijk grillige kustlijnen, horen over hoe oude Griekse goden hier hun woonst hadden. Venus, de godin van de schoonheid beschikte er over een eigen natuurlijk zwembad te midden van de rotsen. Vrij middagmaal. Vrije tijd voor strand, wandelen, verkennen of shoppen. In de late namiddag keren we terug naar Lipari. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

 • Dag 4

  Ontbijt. Gezamenlijke wandeling met aandacht voor het prachtige en zeer uitgebreide Archeologische Museum. Nadien wandeling langs de typische, ambachtelijke winkeltjes die zich in het oude centrum bevinden. Veel verborgen hoekjes in het oude kashba-deel. Letten op de typische manier van leven met veel uitleg. Wat gebeurt er met afval, zijn er scholen op de eilanden, hoe geraakt men aan elektriciteit, hoe is het leven in de winter, wat met de waterbevoorrading. In de namiddag vrije tijd om te genieten van het hotel, zwembad of stadje. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

 • Dag 5

  Na het ontbijt vertrekken we vanaf het heerlijke plein van Marina Corta, daar waar ooit de Griekse held Odysseus aan wal is gegaan, en starten een vaart langs de unieke kusten van Lipari die enkel vanaf de zee mooi te bewonderen vallen. Na een korte oversteek meren we aan op Salina. Even wanen we ons in de voetsporen van koning Albert en koningin Paola bij het bezoek aan de lokale kerk waar zij alom bekend zijn. Een gezellige wandeling, de mooie typische Eoliaanse huizen, en de zeer verfijnde boetiekjes gebaseerd op design en originaliteit stralen rust en harmonie uit. Vervolgens rondvaart van het eiland. Tijd om te genieten aan wal te Lingua (mooie dijk, oude zoutpanne, romantisch gelegen vuurtorentje, terrasjes, aandacht voor lokale specialiteiten zoals kappertjes en malvasia-wijn). Tenslotte ronden we de dag af  met één van de mooiste vaarten die men kan ondernemen, namelijk de oversteek van Salina naar Lipari. Terug aan wal: tijd voor genieten op Lipari. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

 • Dag 6

  Ontbijt. Vandaag genieten we volop van het varen. Ons doel: Alicudi en Filicudi. Voor ons doemt geleidelijk aan Alicudi op. Het is alsof we varen naar het einde van de wereld. De oppervlakte is geen 6 vierkante kilometer. Er is slechts één kant bewoond, in terrasvorm, hangend aan de steile bergflanken. We gaan aan wal en verkennen deze bijzondere omgeving. Vervolgens varen we verder naar zeer bijzondere vulkanische rotsformaties: “la Canna “ en een zeer bijzondere grot, de Grot van de monnikenrob. Deze soort is één van de meest bedreigde diersoorten ter wereld en wordt hier niet meer gezien. Maar misschien spotten we wel dolfijnen of de caretta-caretta, de mediterrane zeeschildpad. De heel heldere en rustige wateren van Filicudi zijn hiervoor uiterst geschikt. Te Filicudi genieten we van het dijkje, bewonderen het stenen strand met enorme keien. Wie het wenst wandelt richting wat overblijft van het prehistorische dorp uit het bronzen tijdperk. Terug naar Lipari voor avondmaal en overnachting.

 • Dag 7

  Ontbijt. Opnieuw kondigt de dag zich vol verrassingen aan. Rustige voormiddag met vrije tijd want we vertrekken pas rond de middag. Eerste stop: het trendy Vip-eiland bij uitstek namelijk Panarea, het kleinste eiland van de archipel. We bezoeken met de boot een volledig verstopte inham waar zich op een hoogte een prehistorisch dorp vanuit het bronzen tijdperk bevond. We varen vervolgens naar het haventje van Panarea waar de prachtige, witgekalkte Eolische huizen extra opvallen. Vrij middagmaal. We bewonderen ook vanaf onze boot de minieilandjes, vlak voor de kust van Panarea. De geur van zwavel en gasuitwasemingen uit de zeebodem tonen aan dat er nog steeds van activiteit sprake is. Tenslotte koers richting Stromboli. Geen uur varen. Dit lijkt wel een monument oprijzende vanuit de zee. We gaan aan wal en u hebt keuze tussen relax, terrasje, shopping, of een ietwat ruimere wandeling doorheen dorpscentra. Avondmaal. Daarop rond het invallen van de duisternis varen we tot voor de fameuze lavastroom om de uitbarstingen vanop zee te kunnen bewonderen. Onder een heerlijke sterrenhemel varen we terug naar Lipari voor overnachting.

 • Dag 8

  Ontbijt. Lipari-stad heeft zoveel verrassende hoekjes te bieden. We verklappen het niet allemaal maar we weten dat u verrast zult zijn. Nieuwe unieke zichten op weeral andere inhammen. Om af te ronden een rit naar het observatorium, misschien wel de meest romantische plek van Lipari-eiland. Dit voor wie nog graag iets extra ziet en beleefd. Het is alsof men het eiland Vulcano zwevend op zee ziet rusten. Alsof we de krater bijna letterlijk kunnen aanraken. Tijdens de rit kunt u de prachtige architectuur van exclusieve villa’s bewonderen. Vervolgens in de namiddag vrije tijd voor shopping, een laatste souvenir, wat rusten aan het Eolische eilanden zwembad, een terrasje. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

 • Dag 9

  Na het ontbijt vertrekken we met de boot richting Milazzo. De bus brengt er ons aansluitend naar Catania centrum. Een fantastische stad met een indrukwekkende architectuur, gezellige pleintjes en terrasjes, een barok om U tegen te zeggen. Als barokstad staat Catania dan ook op de lijst van de Unesco samen met andere baroksteden op Sicilië. We maken een wandeling waarbij u de mooiste hoekjes ziet. Daarop tijd voor een terrasje. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

 • Dag 10

  Ontbijt en afhankelijk van de vluchturen vrije tijd. Transfer naar de luchthaven voor terugvlucht naar België.

 • Hotels

  Hotel La Giara **** in Lipari

  Het Residence Hotel La Giara is rustig gelegen en heeft een bloementuin met zwembad. De studio's en appartementen zijn voorzien van airconditioning en een volledig ingerichte kitchenette. Het ontbijtbuffet wordt geserveerd op het terras. Het Residence Hotel La Giara biedt gratis WiFi in de gemeenschappelijke ruimten.

  Hotel Orizzonte **** in Acireale

  Hotel Orizzonte Acireale ligt te midden van tuinen met palmbomen. Het heeft een buitenzwembad met panoramisch uitzicht op de Etna. Er is gratis WiFi. Het restaurant heeft een groot terras en serveert typisch mediterrane gerechten. U kunt ook in de uitgestrekte tuinen genieten van een drankje van de bar. De kamers van Hotel Orizzonte Acireale zijn voorzien van airconditioning en satelliet-tv. Alle kamers hebben een eigen badkamer.

Vertrekdata & prijzen

 • 13/06/2022 - 22/06/2022
 • Prijs € 1 495-
 • Single toeslag € 380-

Kenmerken en info van de reis

 • Inbegrepen
  - Internationale vluchten Brussel Ė Catania Ė Brussel
  - Transfers per autocar
  - Vermelde overtochten en 4 volle dagen bootexcursies
  - Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
  - Alle excursies zoals beschreven in het programma
  - Luchthaventaksen, BTW & garantiefonds
 • Niet inbegrepen
  - Overige toegangsgelden
  - Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  - Annulatie- en reisbijstandverzekering
Decuyper Travel
Lic 1833
Making copy's by means of photocopy, screenprinting, or any other duplication of our website or parts thereof is prohibited without written permission from us.
Webdesign & Development by DigitalMind | Powered by eXopera